Міноборони припинило стрільби ЗРК після інциденту зі снарядом на подвір’ї у Львівській області

Міністр оборони України Андрій Таран повідомив про рішення припинити стрільби зенітних ракетних комплексів (ЗРК) до завершення розслідування і проведення додаткової експертизи усіх ракет цієї серії. Цю заяву міністр зробив, коментуючи учорашній інцидент, коли на подвір’я приватної садиби у Львівській області впав, як спершу вважали, «снаряд».

«Під час планових заходів з бойової підготовки бригади проводилися пуски зенітних керованих ракет. Одна з таких ракет впала у двір. Ніхто не постраждав, жодних руйнувань не відбулося», – сказав Андрій Таран.

Він додав, що, за попередніми результатами розслідуванням, найбільш імовірною причиною інциденту стала технічна несправність ракети, виробленої у 1985 році, тобто 35 років тому.

Міністр уточнив, що минулого року ракета була перевірена і визнана придатною для використання, але далася взнаки застарілість бортової апаратури.

2 квітня стало відомо, що на подвір’я житлового будинку у приватному секторі одного з населених пунктів Яворівського району Львівської області впав снаряд. Саме у цьому районі, в селі Старичі, розташований Яворівський військовий полігон. Водночас у Міноборони конкретно не вказали, про який населений пункт району йдеться. Повідомлялося, що боєприпас не розірвався і ніхто не постраждав.

Днями Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на своєму сайті повідомляла, що майже тисяча її курсантів проходять польовий вишкіл на Яворівському полігоні.

Яворівський полігон є одним із двох в Україні (разом з Широколанівським), де проводять також міжнародні військові навчання.