На окупованій Луганщині війська РФ використовують місцевих жителів як «живий щит» – Генштаб ЗСУ

На окупованій Луганщині російські війська використовують місцевих жителів як «живий щит», повідомляє у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.
«На тимчасово зайнятій території Луганської області підрозділи російських окупаційних військ продовжують використовувати цивільне населення у якості «живого щита». Так, за наявною інформацією, в місті Сватове, окупанти продовжують розміщувати свої підрозділи у школах та на підприємствах, а місцеве населення примушують продовжувати працювати та приводити дітей на заняття, незважаючи на обстріли», – йдеться у повідомленні.

Про використання російськими військами місцевих жителів як «живого щита» повідомляється не вперше.

Днями в Офісі генерального прокурора повідомили, що російські війська, які захопили Бородянський психоневрологічний інтернат, розмістили біля інтернату реактивні системи залпового вогню, з яких велися обстріли наближених населених пунктів та позицій ЗСУ – пацієнтів та персонал використовували як «живий щит».

Масові поховання цивільних людей і солдатів ЗСУ, виявлені в деокупованому Ізюмі на Харківщині, 15 вересня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

МВС: зафіксовано вже близько 40 тисяч воєнних злочинів російських військ в Україні

Напередодні голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич заявив, що російські військові хочуть взяти жителів окупованої Херсонщини у заручники та використовувати їх як «живий щит». Так він прокоментував про так звану «евакуацію» з Херсонської області, яку оголосили окупаційні сили.

У жовтні радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що в Росії закликають жителів Маріуполя повертатися до окупованого міста. Він припустив, що російські військові можуть використовувати маріупольців як «живий щит», коли лінія фронту наблизиться до міста.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !