Міноборони Росії: атаку на аеродроми в Енгельсі і Рязані здійснили українські БПЛА

Міністерство оборони Росії заявило ввечері 5 грудня, що два українські безпілотні літальні апарати з реактивними двигунами атакували аеродроми стратегічної авіації в Саратовській та Рязанській областях. Раніше про атаки повідомляли кілька засобів інформації, але офіційно це не підтверджувалося.

Відомство підтвердило повідомлення про пошкодження двох стратегічних бомбардувальників Ту-95 та загиблих російських військових. Але Міноборони Росії стверджує, що обидва безпілотники були збиті. Як повідомив представник відомства, пошкодження були завдані уламками збитих безпілотників.

Про вибухи на аеродромі стратегічної авіації в Енгельсі та авіабазі Дягілєво на околиці Рязані стало відомо зранку 5 грудня. У Дягілєві, що за 500 кілометрів від лінії фронту, дислоковані літаки-заправники Іл-76, розміщується 43-й Центр бойового застосування та переучування льотного складу, пілотів дальньої авіації.

За даними військових оглядачів, аеродром у Енгельсі Росія використовує для завдання ударів по Україні ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія: на аеродромах біля Рязані та у Саратовській області повідомляють про вибухи

Поруч із базою розміщено 360-й авіаційний ремонтний завод, на якому відбувається обслуговування літаків російської стратегічної авіації: бомбардувальників Ту-22М, ракетоносців Ту-95МС та військово-транспортних літаків Іл-76 різних модифікацій.

На базі в Енгельсі, що за 700 кілометрів від фронту, розміщуються стратегічні бомбардувальники Ту-160 і Ту-95МС. З аеродрому, зокрема, злітають російські літаки, які атакують цілі в Україні.

Що вибухало і чому на російських аеродромах? Зокрема і на аеродромі із стратегічними бомбардувальниками. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Ракетний обстріл. Енгельс та Рязань: вибухи на аеродромах. Білорусь буде воювати?

Українська сторона традиційно офіційно не коментує повідомлення про атаки на російській території. Непрямо атаки підтвердив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. Після повідомлень про вибухи, він написав у твітері: «Земля кругла. Це відкрив ще Галілей. Шкода, що в Кремлі не вивчали астрономію, віддаючи перевагу придворним астрологам. Тоді вони знали б: якщо дуже часто запускати щось у повітряний простір інших країн, рано чи пізно невідомі літальні обʼєкти повернуться до місця вильоту».

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !