До посольства України в Іспанії надійшов «закривавлений пакунок» – МЗС

Іспанська поліція 2 грудня знову оточила територію навколо посольства України в Іспанії, повідомила державна телекомпанія TVE.

Міністерство закордонних справ України підтвердило, що йдеться про ще один підозрілий предмет.

«До українського посольства в Іспанії також надійшов закривавлений пакунок на зразок тих, які раніше надійшли іншим нашим дипломатичним установам. Іспанська поліція оточила периметр посольства з міркувань безпеки. На місці вже працюють фахівці, проводяться слідчі дії», – повідомив у коментарі, який отримало Радіо Свобода, речник зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко.

"; //parse XFBML, because it is not nativelly working onload if (!fbParse()) { var c = 0, FBParseTimer = window.setInterval(function () { c++; if (fbParse()) clearInterval(FBParseTimer); if (c === 20) { //5s max thisSnippet.innerHTML = "Facebook API failed to initialize."; clearInterval(FBParseTimer); } }, 250); } } }; thisSnippet.className = "facebookSnippetProcessed"; if (d.readyState === "uninitialized" || d.readyState === "loading") window.addEventListener("load", render); else //liveblog, ajax render(); })(document);

Читайте також: «Закривавлені пакунки», вандалізм і фіктивне мінування. МЗС заявляє про погрози українським дипломатам
Раніше у МЗС повідомили, що до українського консульства в Брно надійшов «закривавлений пакунок, яких були очі тварин».

«У пакунках були очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання», – повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, зазначивши, що такі пакунки також надійшли до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові.

Крім того, за його даними, вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, а посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося.

30 листопада у посольстві України в Мадриді стався вибух. Як повідомили в МЗС, вибухнув конверт, що надійшов до посольства. На момент вибуху його оглядав комендант будівлі, у нього – незначні травми, він госпіталізований.

1 грудня схожий лист знешкодили у посольстві США в Мадриді. Загалом повідомлялося про отримання шести таких конвертів в Іспанії – пакунки, окрім посольств, були надіслані прем’єр-міністру Педро Санчесу, Міноборони, супутниковому центру та виробнику зброї.

За даними Reuters, Верховний суд Іспанії, який спеціалізується на тероризмі, розпочав розслідування.

Поліція біля посольства України в Мадриді, де 30 листопада вибухнув конверт, надісланий диппредставництву ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Три українських посольства отримали листи з погрозами – Кулеба

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !