«Бояться контрнаступу і провокують невдоволення людей» – Гуменюк про дії військ РФ на півдні України

Російські військові посилюють обстріли півдня України, бо панікують через можливий контрнаступ України і намагаються завадити ЗСУ підготуватись до нього. Про це в етері «Свобода.Ранок» (проєкт Радіо Свобода) сказала керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.
«Певним чином це виправдано панічними очікуваннями контрнаступу. Ми вже бачили таке, коли починалася подібна активність щодо вивільнення правобережжя. Ми стикалися з тим, що ворог посилював обстріли, як зараз, наприклад, цієї ночі було майже 50 обстрілів на нашому напрямку. Це такий результат потужної бойової доби за минулі кілька днів. Тут вночі вони намагалися активізуватися саме через те, що є ось це побоювання нашої якоїсь активності або не дати нам до неї підготуватися», – сказала Гуменюк.

За її словами, ще однією причиною російських обстрілів півдня України є «терор мирного населення».
«Вони не полишають терор мирного населення, зокрема і глибоко тилових регіонів. Оскільки, нагадаю, війна у нас гібридна, однією з тез кривавого диктатора є повалення в тому числі і політичної влади в країні. Тобто терор в тилових регіонах спрямований на провокування невдоволення людей», – додала керівниця пресцентру ОК «Південь».

Раніше Наталія Гуменюк припустила, що російські війська на окупованій частині Херсонщини готуються до чергового «жесту доброї волі».

Читайте також: Атака на Одещину: в ЗСУ повідомили про збиття 10 з 12 дронів-камікадзе

Українські військові деокупували правобережну частину Херсонської області впродовж літа-осені 2022 року. Обласний центр був звільнений 11 листопада 2022 року. Майже одразу після цього російські війська розпочали артилерійські обстріли Херсону та підконтрольних українському уряду районів області

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !