Російські війська атакували на двох напрямках, ЗСУ вдалось збити літак під Бахмутом – Генштаб

Армія РФ в суботу, 3 грудня, атакувала на двох напрямках у Донецькій області. Бійцям ЗСУ вдалось збити російський літак під Бахмутом, йдеться в вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в фейсбуці.

«Противник зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів сил оборони, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій. На Авдіївському і Бахмутському напрямках продовжує вести наступ та активно застосовує авіацію для підтримки наземних угруповань», – розповіли в Генштабі.

За словами військових, протягом доби російські військові завдали два ракетних та десять авіаційних ударів, а також здійснили три обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах вздовж лінії зіткнення. Зокрема, ракетного удару зазнав об’єкт цивільної інфраструктури міста Краматорська.

Багі для ЗСУ: для розвідки, ССО та протитанкових підрозділів та розрахунків Будь ласка, зачекайте Embed

Багі для ЗСУ: для розвідки, ССО та протитанкових підрозділів та розрахунків

No media source currently available

0:00 0:20:01 0:00 ЗАВАНТАЖИТИ

  • 240p | 57,4MB
  • 360p | 99,2MB
  • 480p | 204,8MB
  • 720p | 318,9MB
  • 1080p | 592,9MB

«Противник продовжує зазнавати втрат. Так, 2 грудня в результаті вогневого ураження району зосередження противника у місті Старобільськ Луганської області, втрати ворога склали близько 30 військовослужбовців пораненими та 14 – загиблими. Протягом 2 грудня, в Мелітопольському та Василівському районах Запорізької області, окупанти втратили понад 270 осіб пораненими. Інформація щодо загиблих уточнюється», – пише Генштаб ЗСУ.

Відомо також, що авіація сил оборони України протягом поточної доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу армії РФ, озброєння та військової техніки, а також удар по позиції ЗРК окупантів.

На Херсонщині біля села Нова Кам’янка на російській міні підірвався автомобіль із цивільними – загинув один чоловік загинув, а інший отримав поранення, повідомили в Нацполіції ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

На Херсонщині підірвалась автівка з цивільними, є жертва – поліція

«У районі населеного пункту Підгородне Донецької області, було збито ворожий літак. Інформація щодо його типу уточнюється. Підрозділи ракетних військ і артилерії сил оборони України уразили два пункти управління, склад боєприпасів та два райони зосередження особового складу та ОВТ ворога», – підсумували в Генштабі ЗСУ.

Радіо Свобода за умов війни не може незалежно перевірити інформацію сторін збройного протистояння.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !