УЄФА відсторонила «Манчестер Сіті» на два сезони від матчів за єврокубки

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) ухвалив рішення виключити «Манчестер Сіті» з європейських кубків на два сезони.

УЄФА заявляє, що клуб викрили в завищенні доходу від спонсорських контрактів у період з 2012-го по 2016 рік. Це серйозне порушення правил фінансового фейр-плей.

«Манчестер Сіті», в якому грає український футболіст Олександр Зінченко, відсторонений від участі в матчах за європейські кубки в сезонах 2020/21 і 2021/22 і оштрафований на 30 мільйонів євро.

Слухання в комісії з фінансового контролю клубів відбулися 22 січня.

«Манчестер Сіті» може оскаржити рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS).

На сайті УЄФА опубліковане повідомлення, в якому, зокрема, сказано: «Судова палата розглянула всі обставини справи і встановила, що «Манчестер Сіті» серйозно порушив правила ліцензування клубів УЄФА та фінансового фейр-плей. Клуб завищував свої спонсорські доходи на рахунках і у відомостях, представлених УЄФА в період з 2012-го по 2016 рік. Палата також встановила, що в порушення регламенту клуб не надав сприяння в розслідуванні цієї справи».

Натомість у клубі заявили, що «розчаровані, але не здивовані» рішенням і планують його оскаржувати. Сам процес у «Манчестер Сіті» назвали упередженим.