Україна зазнала поразки від угорської команди в кваліфікації Євробаскета-2021

У Запоріжжі завершився другий матч кваліфікаційного раунду Євробаскету-2021, де збірна України поступилася команді Угорщини 60:62.

Обидві збірні у перших матчах здобули перемоги, тож сьогодні боролися за перше місце у турнірній таблиці групи F.

Команди показували рівну гру у кожній десятихвилинці, вириваючись на кілька очок і постійно наганяючи один одного. Перша чверть завершилася з перевагою «синьо-жовтих» у чотири очки, проте уже у наступній десятихвилинці угорці майже наздогнали збірну України – команда Багатскіса вийшла на перерву, маючи в своєму активі +2.

Після перерви жодній з команд так і не вдалося вирватися вперед, тому все залежало від останньої чверті. За чотири секунди до кінця матчу «синьо-жовті» зрівняли рахунок, проте пропустили двоочковий за дві секунди до сирени. Перевести гру у овертайм команді Айнарса Багатскіса не вдалося. Як результат, 60:62, і перша поразка України.

«Ми випадали з гри на декілька хвилин і в підсумку ухвалювали хибні рішення. Також команда не зберігала концентрацію в багатьох ситуаціях. Дуже засмучені та спустошені цією поразкою. Хочу сказати дякую за ці чудові три дні у Запоріжжі. Тут були неймовірні атмосфера та фанати. Це баскетбол і поразки трапляються, як би це не було прикро», – прокоментував виступ збірної головний тренер Айнарс Багатскіс.

Найрезультативнішими гравцями стали Володимир Герун, В’ячеслав Бобров та Артем Пустовий, які набрали по 12 очок.

В іншому матчі групи F збірна Словенія виграла у команди Австрії 85:78. Тож за результатами двох матчів в активі української команди перемога на виїзді та поразка вдома, а отже три очки у кошику «синьо-жовтих». Команда Айнарса Багатскіса посідає другу сходинку в турнірній таблиці. Очолює квартет збірна Угорщини.

Після матчу українські вболівальники фотографувалися з гравцями та брали автографи

Наступні матчі відбору на Євробаскет-2021 відбудуться 28 листопада у Словенії, а 30 листопада вдома – гра проти Австрії.