Тенісисти обурені рішенням організаторів US Open провести турнір із обмеженнями

Кілька провідних тенісистів світу висловили незгоду з рішенням організаторів відкритого чемпіонату США провести турнір із обмеженнями, викликаними поширенням коронавірусної інфекції.

Зокрема, другий номер світового рейтингу, румунка Сімона Халеп передала через свою речницю, що її участь у US Open за того рівня обмежень, до якого планують вдатися на турнірі, є «вкрай малоймовірною». Тренер Халеп Даррен Кейхіл минулого тижня заявив, що вимоги є «неймовірно важкими».

Перші ракетки світу серб Новак Джокович та австралійка Ешлі Барті, переможець US Open-2019 іспанець Рафаель Надаль також висловлювали занепокоєння запропонованими умовами. Ще один відомий тенісист, австралієць Нік Кірйос назвав організаторів турніру «егоїстичними».

Тенісна асоціація США (USTA) отримала дозвіл для проведення турніру в Нью-Йорку у заплановані ще до початку епідемії COVID-19 терміни ¬– з 31 серпня до 13 вересня. Першою умовою є проведення змагання без присутності вболівальників.

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо заявив, що USTA вживатиме «надзвичайних запобіжних заходів» для захисту гравців, включно з посиленим тестуванням, додатковим прибиранням, додатковим простором для роздягалень та спеціальним житлом.

Через пандемію у 2020 році вже не відбулися відкритий чемпіонат Франції, Вімблдонський турнір та сотні інших тенісних змагань.