Легкоатлет з Кам’янського взяв “срібло” на чемпіонаті Європи

З 21 вересня по 2 жовтня в італійській  Пескарі проходив Чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів старше 35 років.

Змагання зібрали більше 8700 учасників. Україну на змаганнях представляли 59 легкоатлетів. Дніпропетровщину – три спортсмени, серед яких камʼянчанин – 68-річний Василь Карпович, який виступав у віковій категорії 65+.

Учасники долали такі дисципліни, як біг, стрибки у висоту, довжину, штовхання ядра, метання молоту та спису.

Василь Васильович взяв участь у двох дисциплінах. 28 жовтня він біг 10 км, а 1 жовтня півмарафон – 21,97 км. Обидві дистанції він подолав другим і виборов срібні нагороди. Поступився наш земляк тільки італійцю.

Для спортсмена це не перша участь у подібних змаганнях. 4 рази він перемагав на чемпіонаті світу і 6 разів ставав чемпіоном Європи. 

У змаганнях взяли участь спортсмени 90+. У цій категорії виграв італієць. Серед українців найстаршою була спортсменка з Херсонщини, яка змагалася у категорії 80+.

З гарним результатом на чемпіонаті Європи Василя Васильовича привітав начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк, який побажав спортсмену міцного здоров’я, витривалості та подальших успіхів на змаганнях різних рівнів.

Далі Василь Васильович планує взяти участь у легкоатлетичного пробігу, який пройде у Кам’янському 21 жовтня.