ЗСУ за допомогою HIMARS та дронів зірвали підготовку РФ до штурму на одному з напрямків (відео)

Українській військові зірвали підготовку росіян до штурму на одному з напрямків. Для цього було залучено дрони та HIMARS.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Сил безпілотних систем.

Як розповіли у відомстві, оператори 14-го Окремого полку БпАК разом з розрахунком HIMARS провели успішну операцію зі знищення значної кількості особового складу противника на одному з ключових напрямків. Зазначається, що дані підрозділи проводили накопичення сил для того, щоб підготувати штурмові дії на позиції підрозділів Збройних сил України.

"Професійність операторів Сил безпілотних систем та оснащення сучасними засобами формують технологічну перевагу, що дозволяє ефективно вражати ворога не лише на передовій, але й у глибокому тилу, змінюючи хід бойових дій і наближаючи нашу перемогу", – підписано відео.

HIMARS – це високомобільна реактивна артилерійська система, розроблена в США. Вона може стріляти різними типами ракет, зокрема керованими та некерованими, що забезпечує високу точність ураження цілей на великих відстанях.

HIMARS відрізняється своєю мобільністю, адже встановлена на шасі вантажівки, що дозволяє швидко змінювати позиції. Систему широко використовують в сучасних конфліктах, зокрема й в Україні.

Використання HIMARS на війні

Нещодавно ми повідомляли, що військовослужбовці Сил спеціальних операцій визнали, що знищили ударами з систем HIMARS кілька мостів і російських понтонних переправ у Курській області.

Також на Донецькому напрямку українські захисники за допомогою HIMARS уразили рідкісну російську контрбатарейну РЛС.

До цього на Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій ГУР МО України спільно з операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.