В ЄС шоковані ударами по Харкову: Борель відреагував на атаку РФ

Вчора Росія завдала авіаударів по Харкову, внаслідок чого загинули щонайменше 6 людей і ще 97 постраждали. У Євросоюзі шоковані атакою.

Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його пост у соцмережі Х (колишній Twitter).

"Шокуюча кількість жертв від російських бомб, скинутих учора на житловий будинок у Харкові", – написав він.

Борель наголосив, що саме тому під час неформальних зустрічей із міністрами ЄС Україна знову попросила зняти обмеження на використання західної зброї з метою самооборони.

У другій частині посту він написав, що тих російських журналістів, які публікують правдиві новини про війну, зараз засуджують до ув'язнення.

"ЄС засуджує використання законів про цензуру для криміналізації та ув'язнення тих, хто виступає проти війни та викриває російські звірства", – наголосив голова дипломатії ЄС.

Напомним, что сегодняшнее обращение президент Украины Владимир Зеленский начал с удара по Харькову.

В своей речи он обратился к США, Великобритании, Франции и Германии с призывом дать Украине разрешение на дальнобойность, а также дальнобойные снаряды и ракеты.

Он отметил, что очищение украинского неба от российских КАБов будет сильным шагом, чтобы заставить РФ искать окончания войны и справедливый мир.

Президент подчеркнул, вышеуказанные решения нельзя откладывать, потому что эти решения – это именно то, что может наиболее правильно повлиять на события.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.