Угорщина взяла кредит на 1 млрд євро у банках Китаю, – Politico

З рекордно високим державним боргом Будапешт все більше звертається до Пекіна за готівкою. Цієї весни Угорщина взяла кредит на 1 млрд євро у різних банках Китаю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

Угорщина позичила найбільшу позику, яку коли-небудь брав Будапешт – 1 мільярд євро – у трьох китайських банків цієї весни.

Кредит, наданий Китайським банком розвитку, Експортно-імпортним банком Китаю та угорським відділенням Банку Китаю, був повністю використаний 19 квітня та за умовами має бути погашений протягом трьох років.

Сам Будапешт про угоду не анонсував. Про це вперше повідомило в четвер угорське ділове видання Portfolio, потім підтвердило урядове агентство.

За даними урядового агентства Portfolio, кредитна угода дозволяє фінансувати інвестиції в інфраструктуру та енергетичний сектор. Зокрема угода підтримує відношення державного боргу до ВВП на рівні 28,9 відсотка

Нагадаємо, що на початку місяця прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідав Китай, де зокрема зустрівся з главою КНР Сі Цзіньпіном.

Під час зустрічі він зазначив, що для угорців важливо, щоб Китай сприяв миру в усьому світі.

Ця поїздка стала однією з зупинок "Мирних ініціатив" Орбана. Зауважимо, що угорський прем'єр почав свою подорож з Києва. Там він планував зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським.

Однією зі скандальних пропозицій угорського прем'єра для України було розглянути можливість одностороннього перемир'я, щоб розпочати переговори з РФ.

Після не зовсім вдалої подорожі до України Орбан поїхав до Москви для переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним.

Зокрема, Орбан запитував Путіна про "мирні ініціативи", припинення вогню, мирні переговори та післявоєнну систему європейської безпеки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.