У Румунії знову знайшли фрагменти дрона біля кордону з Україною

У Румунії біля кордону з Україною знову виявили фрагменти безпілотника, скоріш за все російського.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Румунії.

Як зазначається, фахівці румунського Міноборони, вирушили в район поблизу села Периправа в повіті Тулча, біля кордону з Україною, "який, як повідомлялося, є можливим районом падіння елементів безпілотника".

"Слідча група зібрала докази з місця події для проведення експертизи, згідно з юридичними процедурами. Місце події розташоване в болотистій місцевості, за межами населених пунктів, без пошкодження елементів інфраструктури", – розповіли у відомстві.

У Міноборони Румунії підтвердили, що продовжують повідомляти про ситуацію союзників і засуджують атаки Росії проти українських цивільних об'єктів та інфраструктури, "які є невиправданими й такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права".

Уламки російських дронів на території Румунії

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Румунія декілька разів повідомляла, що виявляла на своїй території уламки дронів.

Зокрема, 31 липня у Румунії в рамках пошукової операції на місцях ймовірного падіння уламків безпілотників після російської атаки по Україні, були виявлені нові фрагменти дрона в районі Чаталкіой повіту Тулча.

Також в ніч проти 25 липня війська РФ атакували Україну дронами-камікадзе. Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, тоді три "Шахеди" перетнули кордон з Румунією.

Пізніше глава МЗС Румунії Луміниця Одобеску підтвердила, що на території Румунії було виявлено уламки безпілотників.

Крім того, румунське МЗС викликало повіреного посольства Росії через уламки "Шахеда".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.