У Німеччині хочуть посилення контролю на кордоні з Угорщиною через витівку Орбана

У Німеччині закликали посилити контроль кордону з Угорщиною. Це сталось через спрощення Будапештом в’їзду в країну для росіян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на T-online.

Міністр внутрішніх справ німецької землі Бранденбург Міхаель Штюбген закликав до посилення прикордонного контролю на всіх кордонах ЄС з Угорщиною.

Посадовець нагадав, що європейські договори дозволяють здійснювати прикордонний контроль у виняткових ситуаціях.

" Так само як ми робимо з Польщею і Чехією, такі країни, як Австрія, Хорватія, Словаччина і Румунія, повинні були б робити те ж саме. Неприйнятно, щоб країна ЄС дозволяла росіянам в'їжджати в країну фактично безконтрольно", – зауважив міністр.

Глава МВС Німеччини Ненсі Фезер своєю чергою зауважила, що ризик російського шпигунства і саботажу є високим і став ще більш гострим з початком війни Росії проти України.

"Тому всі партнери ЄС повинні активізувати свої зусилля щодо захисту від російського шпигунства і саботажу і не повинні створювати потенційних лазівок", – підкреслила вона.

Угорщина спростила умови в’їзду для росіян і білорусів

Нагадаємо, що невдовзі після візиту угорського прем'єра Віктора Орбана до Москви Угорщина спростила умови в'їзду для громадян Росії та Білорусі.

Будапешт включив громадян цих країн в програму так званої "національної карти", яку видають на 2 роки з можливістю продовження для тих, хто хоче працювати в Угорщині.

У ЄС швидко відреагували на такі дії Угорщини. Голова найбільшої партії Європарламенту "Європейська народна партія" Манфред Вебер закликав вжити термінових заходів проти Угорщини за видачу віз РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram