Трамп запропонує Маску посаду в адміністрації, якщо переможе на виборах, – ЗМІ

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп планує запропонувати мільярдеру Ілону Маску державну посаду, якщо переможе на виборах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters , CNBC і CoinGape.

Як пишуть видання, в інтерв'ю Reuters Трамп дав зрозуміти, що хотів би запропонувати генеральному директору Tesla та SpaseX Ілону Маску посаду в кабінеті міністрів чи радника у разі, якщо здобуде перемогу на президентських виборах у США.

Трамп похвалив мільярдера за його внесок у технології, особливо в галузі електромобілів та освоєння космосу. Він заявив, що Маск може зіграти цінну роль у його кабінеті або в якості радника, залежно від готовності лідера Tesla і SpaseX прийняти таке рішення.

Також кандидат від республіканців заявив, що розгляне можливість скасування податкової пільги у розмірі 7,5 тисяч доларів для деяких нових електромобілів. CNBC зазначає, що це може вплинути на бізнес компанії Tesla, яка продає електромобілі.

Зазначимо, що Маск підтримав Трампа у липні після того, як на колишнього президента США було скоєно замах під час передвиборного мітингу у Пенсільванії.

На виборах у листопаді Трамп зустрінеться з віце-президентом Камалою Гарріс, кандидатом від Демократичної партії.

Вибори у США

Зазначимо, що вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року. Новообрані президент і віце-президент офіційно вступлять на свої посади 20 січня 2025 року, в день інавгурації.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Гарріс, імовірно, проведе два раунди дебатів із Трампом. Перший очікується вже 10 вересня на каналі ABC News.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.