САП оголосила підозру нардепці від “Слуги народу”

Чинна нардеп підозрюється у незаконному збагаченні на понад 20 мільйонів гривень. При тому, що її офіційний дохід за цей період та заощадження становили менше 3 млн гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на НАБУ, САП та джерела.

За даними джерел РБК-Україна в правоохоронних органах, мова йде про нардепа від "Слуги Народу" Кормишкіну Ірину Валеріївну.

НАБУ повідомило, що у 2021-2022 роках народна обраниця набула у власність активи на суму понад 20 млн гривень. За них згодом було придбано будинок в Одеській області, в якому Кормишкіна наразі проживає.

Водночас її офіційний дохід за цей період та заощадження становили не більше 2,7 млн гривень, які підозрювана використала на інші цілі.

"Таким чином нардепка незаконно збагатилася на суму понад 20 млн гривень", – зауважили в НАБУ.

Зауважимо, що у листопаді 2022 року ВАКС змусив Офіс генерального прокурора розпочати розслідування проти Ірини Кормишкіної, якій подарували 20 млн гривень та годинник за 310 тисяч гривень.

Крім того, ще у 2021 році народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Кормишкіна, яка на той час ще була Аллахвердієва, прийшла до Верховної Ради з новою дорогою сумочкою відомого бренду, ціна якої перевищує 70 тисяч гривень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.