Психологічний та фізичний добробут: в НСЗУ розповіли, як потурбуватися про себе і близьких

З метою підтримання організму в гарному стані необхідно піклуватися про власне фізичне та психічне здоров’я. Для цього потрібно виконувати низку рекомендацій, які допоможуть відчувати себе краще.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на НСЗУ.

"Турбота про себе, рідних та близьких – ваш обов’язок і свідомий вибір відновлюватися після стресу та безсонних ночей. Це ваш внесок у захист від можливих інфекцій, несвоєчасних загострень хронічних хвороб тощо", – нагадують у повідомленні.

Як зазначають в НСЗУ, турбота про здоров’я починається з вибору здорового способу життя, регулярного режиму сну, фізичної активності, а також вибору сімейного лікаря.

"Укладіть декларацію з сімейним лікарем та звертайтеся до нього чи до неї з питаннями про вакцинацію, скаргами на фізичний та психологічний стан", – рекомендують у повідомленні.

Зазначається, що коли лікар направляє на обстеження чи на консультацію до лікаря вузької спеціалізації, або виписує рецепт на ліки, призначення потрібно виконувати.

"Якщо за вашою скаргою на самопочуття криється захворювання, то воно не зникне само по собі лише від одного візиту в лікарню. Виділіть час, щоб пройти обстеження, або час, щоб переконати літніх батьків приділити увагу власному здоров’ю", – пояснюють в НСЗУ.

Фізичний та психологічний добробут

Нагадаємо, напередодні психолог пояснював, чому не варто нехтувати відпусткою й до чого призводить її відсутність.

Варто зауважити, що за різними дослідженнями, до 60% офісних працівників можуть відчувати симптоми вигорання на певному етапі своєї кар'єри. Ми писали, чому виникає професійне вигорання і як йому запобігти.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.