“Представляли загрозу”: військові США знищили морський дрон та наземну станцію хуситів

Американські війська в рамках операції із захисту судноплавства у Червоному морі та Аденській затоці від атак бойовиків, ліквідували надводний дрон та наземну станцію управління єменських хуситів. В США розцінили ці об'єкти як такі, що несуть загрозу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM).

У заяві американського військового відомства у Twitter (X) зазначається, що протягом доби сили USCENTCOM успішно знищили у Червоному морі один надводний корабель (USV) хуситів, яких підтримує Іран.

"Було визначено, що цей USV представляв явну та безпосередню загрозу для сил США та коаліції, а також для торговельних суден у регіоні", – йдеться в публікації Центркому.

Також американська сторона додає, що ліквідація цілі була здійснена з метою "захисту свободи судноплавства", та щоб "зробити міжнародні води більш безпечними для суден США, коаліції та торговельних суден".

Крім того, у Центркомі поінформували про знищення добою раніше одної наземної станції управлення у районах Ємену, контрольованих бойовикам-хуситами.

Військовими США було визначено, що дана ціль, як і вищезгаданий морський дрон, також становила "явну та безпосередню загрозу" як для сил США та коаліції, так і для комерційних кораблів у цьому регіоні.

Новина доповнюється…

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.