Початок передачі F-16 Україні та перша дитяча жертва удару по “Охматдиту”: новини за 10 липня

Нідерланди та Данія почали передавати Україні винищувачі F-16. Тим часом померла перша дитина, яка перебувала в реанімації “Охматдиту” під час обстрілу лікарні.

Більш детально про те, що сталося у середу, 10 липня, – у матеріалі РБК-Україна.

Передача Україні F-16 від Данії та Нідерландів вже відбувається

Данія та Нідерланди розпочали передачу Україні винищувачів F-16, які допоможуть захиститися від російської агресії, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

При цьому Білий дім оприлюднив спільну заяву президента США Джо Байдена, прем'єр-міністра Нідерландів Діка Схофа та прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен, у якій підтверджується початок постачання F-16 в Україну.

Ракетний удар по "Охматдиту". Відомо про першу дитячу жертву серед пацієнтів

Стало відомо про першу дитячу жертву серед пацієнтів, які перебували у дитячій лікарні "Охматдит" на момент терористичного обстрілу Росії.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, помер хлопчик, який на момент удару перебував у критичному стані у відділенні реанімації.

У США заявляють про покращення позицій України на фронті, – Washington Post

Офіційні особи США заявляють про покращення ситуації в Україні після того, як Конгрес ухвалив великий пакет допомоги на 61 млрд доларів, пише WP.

Вони вважають, що Москва, ймовірно, зіткнеться зі зростаючими проблемами у збереженні своїх переваг на полі бою.

Орбан у листі ЄС про Україну: Путін і Сі Цзіньпін чекають мирних переговорів до кінця року

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю та лідерам ЄС після своїх поїздок в Україну, Росію та Китай.

У листі Орбан стверджує, що російський диктатор Володимир Путін та китайський лідер Сі Цзіньпінь припускають, що нові мирні переговори між Росією та Україною відбудуться до кінця року.

Норвегія передасть Україні шість винищувачів F-16: поставки розпочнуться цього року

Норвегія ухвалила рішення передати Україні шість винищувачів F-16. Постачання літаків розпочнеться цього року, розповів прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере.

ВАКС заочно заарештував мільярдера Жеваго у справі Князєва

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно заарештував мільярдера, колишнього нардепа Костянтина Жеваго. Він підозрюється у справі ексглави Верховного суду Всеволода Князєва.

Україна підписала угоду про безпеку з Люксембургом

Україна та Велике Герцогство Люксембург підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки. Підписання відбулося у Вашингтоні.

З боку України угоду підписав президент Володимир Зеленський, а з боку Люксембурга – прем'єр-міністр Люк Фріден.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.