Перевага РФ у використанні артилерії скоротилася: у Генштабі назвали цифри

Росія втрачає свою значну перевагу у використанні боєприпасів на війні проти України.

Про це РБК-Україна повідомило джерело у Генштабі Збройних сил України.

Як зазначило джерело, якщо раніше росіяни використовували близько 70 тисяч боєприпасів, а Україна – 10 тисяч, то зараз українські захисники використовують 15 тисяч, а РФ – 45 тисяч.

При цьому, за словами співрозмовника, росіяни використовують близько 1300 FPV-дронів за добу. Але українські захисники запускають більше таких безпілотників.

Що передувало

Нагадаємо, ще наприкінці червня джерело РБК-Україна в Генштабі заявляло, що співвідношення у використанні артилерії між Україною та Росією скоротилося до 1:3. На початку року воно складало 1:7.

При цьому наприкінці лютого, президент України Володимир Зеленський пояснював, для чого важливо скоротити розрив у використанні артилерії з Росією. За його словами, за співвідношенням 1:3 або 1:1,5 українські захисники зможуть продовжувати деокупацію територій.

До речі, новини про скорочення розриву використання боєприпасів з'явилися на тлі початку передачі Україні снарядів у рамках чеської ініціативи. Поки що доставили 50 тисяч одиниць, розповів сьогодні, 16 липня, прем'єр України Денис Шмигаль.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.