Німеччина виділить на реконструкцію “Охматдиту” 10 мільйонів євро

Німеччина виділить 10 мільйонів євро на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яка суттєво постраждала під час нещодавньої російської атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра ФРН з питань економічного співробітництва та розвитку Свені Шульце в інтерв'ю Rheinische Post.

Виділені Німеччиною кошти підуть на швидке повернення лікарні в робочий стан і підготовку будівлі до експлуатації в зимовий час.

"Руйнування дитячої лікарні показує, наскільки безжально і нелюдяно Росія веде цю агресивну війну. Найбільше від цієї війни страждають діти. Ми не повинні і не будемо визнавати, що цього місця зцілення онкохворих дітей в Україні більше не існує", – заявила Шульце.

Зазначається, що німецьке Міністерство розвитку має тісне партнерство з "Охматдитом" в рамках німецько-українського співробітництва в галузі охорони здоров'я.

"Ми запропонували уряду України допомогти відновити лікарню – щоб діти могли швидко отримати необхідне їм термінове лікування", – продовжила міністр.

Йдеться, зокрема, про ремонт і технічне обслуговування фасадів лікарні, процедурних кабінетів, а також електро- і теплопостачання.

Ракетний удар РФ по лікарні "Охматдит"

Нагадаємо, що 8 липня РФ запустила велику кількість ракет по Україні. Однією з головних цілей країни-агресора став Київ. Зокрема, окупанти влучили по столичній дитячій лікарні "Охматдит".

Внаслідок атаки було кілька загиблих. Також постраждали десятки лікарів та діти.

Джерела РБК-Україна повідомляли, що один із російських льотчиків після даного теракту здав Головному управлінню розвідки Міноборони України своїх колег.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.