Нетаньяху не впевнений у ліквідації організатора нападу на Ізраїль, ХАМАС заперечує

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху каже, що "не є абсолютно впевненим" в успішній ліквідації керівника угруповання ХАМАС Мухаммеда Дейфа та його заступника Рафаа Саламе під час сьогоднішнього удару ЦАХАЛу в Газі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Times of Israel.

Але "так чи інакше", заявив він, Ізраїль усуне все керівництво ХАМАС.

Виступаючи на прес-конференції в штаб-квартирі Міністерства оборони в Тель-Авіві, Нетаньяху сказав, що він схвалив удар, коли переконався, що в тому районі немає заручників, і отримав інформацію про імовірну побічну шкоду та боєприпаси, які будуть використовуватися.

"Мухаммад Дейф — головний вбивця, начальник штабу ХАМАС, номер два в системі командування. Дейф є архітектором і керівником різанини 7 жовтня та багатьох інших терактів. З його рук капає кров багатьох ізраїльтян", – сказав Нетаньяху.

Водночас заступник лідера угруповання Халіл Аль-Хайя заявив телеканалу Al Jazeera, що Мухаммад Дейф живий.

"Ми говоримо Нетаньяху, що Мухаммад Дейф слухає вас прямо зараз і висміює вашу брехню", — сказав Аль-Хайя.

Нагадаємо, у суботу вранці по півдню Сектора Газа було завдано авіаудару. Як стверджують ізраїльські військові, ціллю були командир військового крила ХАМАС Мухаммад Дейф і ще один головний командир угруповання.

The Times of Israel повідомило, що обидва були вражені великими боєприпасами над землею, коли перебували в будівлі між районом Аль-Мавасі та Хан-Юнім на півдні Гази, а не в тунелі.

Новий мирний план

Нещодавно ХАМАС дав своє початкове схвалення підтримуваній США пропозиції щодо поетапного припинення вогню в Секторі Газа. Угруповання відмовилося від своєї ключової вимоги, згідно з якою Ізраїль мав повністю припинити війну.

Зокрема через небажання Ізраїлю припиняти бойові дії до ліквідації усього керівництва ХАМАС перший мирний план був провалений.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.