Чи готовий Київ до надзвичайних ситуацій у разі погіршення якості води: оцінка КМДА

Київ готовий до надзвичайних ситуацій у випадку погіршення якості води через забруднення річок. Фахівці цілодобово стежать за станом води.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Романа Ткачука на брифінгу.

Він наголосив, що у столиці ситуація стосовно води повністю під контролем й на даний час не викликає ніяких занепокоєнь.

За його словами, з 14 серпня фахівці почали отримувати інформацію про техногенну аварію, яка сталася на території РФ і яка пов'язана з викидом хімічних речовин в річку Сейм.

"З цього моменту на рівні міста зібрано і працює в цілодобовому режимі працює оперативний штаб, який постійно моніторить і збирає інформацію від будь-яких лабораторій і досліджень стосовно якості води в річці Десна, річці Дніпрі й тим паче в акваторії на території нашого міста", – сказав представник КМДА.

Посадовець додав, що результати аналізів не викликають занепокоєння. Як підкреслив Ткачук, фахівці чітко знають, де знаходиться ця пляма та як вона рухається.

"Було декілька комісій техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, які дали чіткі доручення всім учасникам даного штабу і процесу щодо проведення постійного контролю водоканалу, зміни технологічної режиму очистки води. Тому повністю вся наша система готова до будь-яких надзвичайних подій, які можуть виникнути, пов'язаних з погіршенням води", – додав Ткачук.

Передісторія

Нагадаємо, нещодавно в Україні зафіксували забруднення річок Сейм та Десни. Було виявлено отруйну речовину, яка спустилася в Україну течією з території Росії.

У Міндовкілля оцінюють, що 14-16 вересня забруднена вода з Десни може досягти Київської області. При цьому у мережі почали з'являтися повідомлення про нібито погіршення якості питної води у Києві. У КМДА наголошують, що небезпеки для столиці поки немає.

Що відомо про забруднення річок та чи існує реальна загроза для Києва – у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.