Честь вища за медалі. Естонія відмовилася грати з Білоруссю в Євролізі пляжного футболу

Збірна Естонії з пляжного футболу відмовилась зіграти проти команди Білорусі у 1/4 фіналу Суперфіналу Євроліги-2024.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт Асоціації футболу Естонії.

За підсумками групового етапу турніру Естонія стала однією з двох найкращих команд, що посіли 3-ті місця та здобула право зіграти у чвертьфіналі.

Після проведення жеребкування, суперником естонської команди стала збірна Білорусі, яка виграла свою групу. Матч мав відбутися 13 вересня.

"Збірна Естонії з пляжного футболу не гратиме проти команди Білорусі. Відповідне рішення вже було прийнято раніше, оскільки теоретично зустріч між командами була можлива в попередніх раундах турніру. Сьогодні ця позиція ще раз була підтверджена", – йдеться в заяві Асоціації футболу Естонії.

Таким чином, балтійська команда фактично відмовилася від шансу на медаль змагань, але не поступилася принципами.

У півфінал завдяки технічній перемозі вийшли білоруси, які тепер зіграють з сильнішою командою в парі Португалія – Швейцарія. Збірна Естонії продовжить турнір, змагаючись за 5-8 місця.

Суперфінал Євроліги-2024 з пляжного футболу триватиме до 15 вересня в італійському Альгеро. У турнірі беруть участь 12 збірних.

Хто ще ігнорував Білорусь

31 травня та 4 червня цього року жіноча збірна Литви з футболу у відборі на Євро-2025 повинна була зіграти матчі проти білоруських суперниць. Але відмовилась виходити на поле. УЄФА відреагувала на відмову і покарала команду двома технічними поразками з рахунком 0:3, а також наклала штраф у розмірі 5 тисяч євро.

"Тут санкції та грошові штрафи не головне, важливо було ще раз нагадати нашу позицію щодо війни та агресорів", – прокоментував покарання президент Литовської федерації футболу Едгарас Станкявічюс.

УАФ підтримала принципову позицію Литовської федерації. У листі за підписом Андрія Шевченка українська асоціація подякувала ЛФФ за підтримку нашої держави.

Раніше англійські клуби забракували перспективного українця.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.