Блінкен заявив, що результати виборів у Венесуелі не відображають волю венесуельського народу

США "серйозно стурбовані" результатами спірних президентських виборів у Венесуелі, на яких, за словами влади, переміг чинний президент Ніколас Мадуро.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Виступаючи в Токіо у понеділок, 29 липня, Блінкен сказав, що США стурбовані тим, що результат не відображає ні волю, ні голоси венесуельського народу. Він закликав організаторів виборів негайно опублікувати повні результати та сказав, що США та міжнародне співтовариство відреагують відповідним чином.

"Ми бачили оголошення Венесуельської виборчої комісії зовсім недавно. Ми маємо серйозні побоювання, що оголошений результат не відображає волю або голосу венесуельського народу", – сказав Блінкен.

Він зазначив, що вкрай важливо, щоб кожен голос був підрахований чесно та прозоро, щоб виборчі органи негайно ділилися інформацією з опозицією та незалежними спостерігачами, і щоб виборчі органи публікували результати голосування.

"Міжнародне співтовариство дуже уважно за цим стежить і реагує відповідним чином", – додав він.

Вибори президента у Венесуелі

Президентські вибори у Венесуелі відбулися у неділю, 28 липня. Проте, оголошення результатів було відкладено на кілька годин, а Національна виборча рада, яка контролюється прихильниками Мадуро, заявила, що Мадуро забезпечив собі більшість, не виносячи результати голосування з виборчих дільниць.

Тим часом тисячі людей вийшли на протести проти результатів виборів президента у Каракасі та інших містах Венесуели. Як повідомляють ЗМІ, у столиці протести були переважно мирними, але коли десятки співробітників національної поліції в захисному спорядженні заблокували караван, почалася бійка. Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників, деякі з яких кидали каміння та інші предмети у співробітників поліції, які розташувалися на головній вулиці елітного району

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram .