“Азов” показав кадри з щойно відбитих позицій поблизу Тернів

Українським військовим вдалось відкинути окупантів від Тернів та Ямполівки Донецької області. Зокрема, ЗСУ відбили позиції поблизу села.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Азов".

"В результаті успішної операції, проведеної 12-ю бригадою спеціального призначення "Азов", 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою та суміжними підрозділами, Сили оборони відкинули ворога від Тернів та Ямполівки і закріпились на звільнених позиціях", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають військові, частини окупантів понесли важкі втрати: техніка знищувалась десятками, особовий склад – сотнями.

"Азов" показав відео щойно відбитих позицій поблизу Тернів, де російські військові штурмують втрачені окопи, діючи хаотично і без будь-якого плану.

Зокрема, на кадрах, записаних на екшн-камеру бійця 12-ї бригади спеціального призначення "Азов", ліквідація окупанта на підступах до нещодавно відбитих Силами оборони позицій.

Ситуація в районі Тернів

З початку року противник безперервно атакував позиції Сил оборони поблизу Тернів Донецькій області, на Лиманському напрямку. Ситуація на напрямку була загрозливою: окупанти не шкодували ні особового складу, ні техніки, щоб захопити селище.

Терни в Донецькій області (deepstatemap)

Наприкінці травня повідомлялось, що росіяни планують відновити наступ на Лиманському напрямку в Донецькій області і Для цього вони проводять розвідку водних переправ. На початку червня окупанти активізувалися на Лиманському напрямку, хоча ЗСУ успішно відбивають атаки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.