“Армія+”. В Міноборони пояснили, як виправити популярну проблему

В Україні вже тиждень як запустили додаток для військових "Армія+". Однак деякі військові зіткнулись з проблемою, що застосунок не розпізнає їх, як військовослужбовців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони України.

В Міноборони повідомили, що за час роботи застосунку вже більш як 60 тисяч військових успішно авторизувались.

Однак в міністерстві заявили, що багато військових звертаються до них з одним і тим самим питанням: "Я не військовий в "Армія+". Чому так?".

За словами Міноборони є кілька причин даної проблеми:

  • Зараз застосунок доступний для військовослужбовців ЗСУ та Держспецслужби транспорту. Для інших Сил оборони України "Армія+" буде доступна згодом. Цифровізація повинна торкнутись всього війська.

  • Оператори ТЦК та СП не внесли дані про військову службу в реєстр Оберіг. Або внесли із помилкою.

Водночас в міністерстві повідомили, що дані можна оновити, і для цього навіть необов'язково йти до ТЦК. Це можна зробити через застосунок "Резерв+".

Застосунок "Армія+"

Нагадаємо, що минулого тижня, а саме 8 серпня, в Україні офіційно запустили застосунок для військовослужбовців "Армія+". За допомогою нього військові можуть оформити рапорт онлайн, а також здійснити низку інших послуг.

Зауважимо, що через застосунок "Армія+" вже подали більше як 1000 електронних рапортів.

Мало того, Міноборони повідомило, що планує впровадити додаткові функції у застосунок "Армія+". Зокрема додадуть електронне посвідчення військового.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.