Завтра в Україні буде свіжіше, температура впаде нижче +20°: якою буде погода у Дніпрі 12 квітня

У п'ятницю, 12 квітня, температура в Україні знизиться ще на кілька градусів. Середня температура по регіонах становитиме 20° тепла, на Сході та Півдні чекаємо на дощі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Хмарно з проясненнями. Без опадів, лише у південно-східних областях вдень невеликі короткочасні дощі, місцями грози. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 8-13°, у північній та північно-західній частинах 4-9°, вдень 15-20°, у південних, східних, більшості центральних областей та в Криму 21- 26°; в Карпатах вночі 3-8° тепла, вдень 10-15°.

Попередження про пожежну небезпеку

12-14 квітня в Україні, крім Криму, Закарпатської, Волинської, Рівненської та Житомирської областей, надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 12 квітня

Хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень місцями невеликий короткочасний дощ. Місцями грози. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 8-13°, вдень 20-25°; По місту Дніпро : хмарно з поясненнями. Вночі без опадів, вдень невеликий короткочасний дощ. Вітер північно-західний , 7-12 м/с. Температура вночі 10-12°, вдень 21-23°.

Синоптикиня попередила про зниження температури незабаром

Зниження температури буде не надто різким і відчутним. В четвер і п’ятницю, 11−12 квітня, у західних та північних областях денна температура буде вже не +20…+26, а +17…+22 в денні години. Загалом, комфортна весняна погода з досить високими показниками збережеться.

Синоптикиня Наталія Птуха пояснила, що протягом цього тижня дощів практично не буде, адже впродовж тижня погоду в Україні визначатиме поле підвищеного тиску. «Антициклональний характер погоди — мало хмар, переважно без опадів по всій території України».

«А ось на вихідні можуть надійти атмосферні фронти з північного заходу, які принесуть опади. Найімовірніше — у суботу у другій половині дня. В неділю вже практично у більшості областей можуть бути невеликі дощі», — додала експертка.

За її словами, схожа картина буде і на початку наступного тижня — мовляв, такі атмосферні фронти надходитимуть частіше, тож і дощі будуть, і можливе знову певне зниження температури.

Джерело: 056.ua