Залужному присвоїли звання Героя України: як генерал прокоментував свою відставку з посади Головнокомандувача ЗСУ

8 лютого у своєму вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного. Замість нього Головнокомандувачем ЗСУ став Олександр Сирський. Натомість генералу Залужному присвоїли звання Героїв України.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Генерал Валерій Залужний підбив підсумки зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським та прокоментував своє звільнення з посади Головнокомандувача ЗСУ. Валерій Залужний зазначив, що пишається захисниками та захисницями, які боронять майбутнє наших дітей, стримуючи навалу російських загарбників. Він наголосив, що сучасна війна вимагає змін та подякував команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України.

«В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом.

Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова.

Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії.

Вдячний усім, хто поруч. Команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України.

Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх.

Українці обовʼязково переможуть.

Слава Україні!», – зазначив Валерій Залужний.

Президент Володимир Зеленський присвоїв генералу Валерію Залужному та ще і керівнику ГУР Кирилу Буданову звання Героїв України з врученням ордена «Золота Зірка».

Відповідні укази з’явилися на сайті президента. За визначні заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України присвоїти звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» Залужному Валерію Федоровичу.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України присвоїти звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» Буданову Кирилу Олексійовичу.

Джерело: 056.ua