Загроза для врожаю фруктів: на Дніпропетровщині може виникнути спалах хвороб плодових дерев

Починаючи з другої декади квітня, погіршилась погода на Дніпропетровщині. Відмічено різке зниження температури повітря до 2° тепла, опади з грозами та шквальним вітром. Це може викликати осередковий спалах, поширення та розвиток хвороб плодових дерев – парші, борошнистої роси, моніліозу, кучерявості листя персика, плодових гнилей тощо.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на сигналізаційне повідомлення ГУ Держспоживслужби у Дніпропетровській області.

Причиною виникнення багатьох хвороб дерев є висока вологість і різкі перепади між нічною та денною температурами. Увагу слід приділити і шкідникам. Серед основних шкідників, які можуть завдати значних збитків садівникам, найпоширенішими є: оленка волохата, плодожерки, трубкокрути, пильщики, попелиці, кліщі, вишнева муха тощо. Тому вчасно проведені обробки допоможуть захистити сад та зберегти майбутній урожай.

На даний період актуальними є обробітки плодових дерев після закінчення цвітіння препаратами згідно з "Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні".

"За необхідності застосування хімічного обробітку садів за 3 доби попередити органи місцевого самоврядування, власників пасік про час та місце проведення (вказати назву, ступінь і строк дії токсичності препарату). Хімобробки проводити з дотриманням регламентів застосування засобів захисту рослин, техніки безпеки та санітарних правил при роботі з ними", – наголосили у Держспоживслужбі.

Джерело: 056.ua