Загострення на Харківщині: в 47 населених пунктах оголошено обовʼязкову евакуацію

На Раді оборони Харківської області ухвалили рішення примусову евакуацію родин із дітьми у 47 прифронтових населених пунктах. Буде це проводитись примусовий спосіб.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає редакція сайту 056.

Мова йде лише про близькі до кордону з рф населені пункти Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів.

"На цих територіях перебуває 182 дитини. Це населенні пункти, які фактично щодня обстрілюють окупанти. Тому маємо максимально убезпечувати дітей", – розповів Синєгубов.

Він зазначив, що міста Харкова рішення про евакуацію не стосується. Уже визначені маршрути евакуації та заброньовані місця тимчасового проживання людей. Кожній родині обіцяють надати гуманітарну, юридичну допомогу.

Зазначимо, що починаючи із п'ятої години ранку ворог здійснював масовані ракетні удари по енергетичній інфраструктурі Харкова й області. Також уражені об'єкти житлової інфраструктури, адміністративні будівлі. На цю хвилину без електропостачання залишилися близько 240 тисяч абонентів Харківщини. Об'єкти соціальної та медичної сфери функціонують у штатному режимі за рахунок альтернативного електроживлення. Усі служби працюють над ліквідацією наслідків. Застосовуються мережеві обмеження.

Читайте також:

Джерело: 056.ua