“Якщо ти ухилянт – сиди вдома”: Кім не розуміє страхи людей перед мобілізацією

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Особам роздають повістки на блокпостах, на вулицях та громадських місцях. Системи обмежень встановлюються окремо в кожній області. Зокрема, влада Миколаївщини відноситься до цього жорстко та вважає, що ухилянти не мають права жити повним життям.

Про це повідомив очільник Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім у ефірі телеканалу "Ми – Україна", передає редакція сайту 056.

Телеведучий нагадав голові ОВА його слова про відлов ухилянтів у Миколаївській області, назвавши це "полюванням". Кім відреагував і зробив ще одну гучну заяву про чоловіків, які уникають мобілізаціїю

"Я не казав про полювання. Я казав, що їх там ловлять ТЦК – і це нормально. Якщо ти ухилянт, то будь ласкавий, ти не маєш права жити повним життям і кайфувати. Якщо ти ухилянт – сиди вдома.

Бувають різні обставини – ти боїшся чи не хочеш принципово, чи будь-які інші обставини, – ти маєш мати обмеження, тому що ти не виконуєш те, що виконують інші", – висловився Кім.

Він зазначив, що мобілізація є важливим інструментом забезпечення оборони України. Голова Миколаївської ОВА переконаний, що важливо комунікувати з українцями та мотивувати їх до служби. Тим паче, багато людей думають, що якщо їх мобілізують, то вони обов'язково вирушать на фронт і воюватимуть в окопах з автоматом. Однак це не так, адже найчастіше люди потрібні не в бойові підрозділи.

"На одного, який стріляє з автомата, 12 осіб військових, які теж воюють, які його обслуговують. Логістика, фінанси, інженерія, Повітряні сили – багато всяких підрозділів, які працюють," – сказав Кім.

Кім також наголосив, що мобілізація не означає, що людина буде на фронті назавжди. Оскільки є ротація кадрів, яка дає змогу уникнути таких ситуацій.

"Як дивляться на це люди – тебе мобілізують, тебе відправлять, а там заберуть і демобілізують. Ні. Дуже простий приклад — є два пости, там двоє військових. Ні одного, ні другого не можуть відправити у відпустку, тому що немає на кого поміняти. Якщо мобілізують третього військового, то вони по колу один одного змінюють, і всі три будуть і з відпустками, і зможуть відновитися психологічно, і реабілітуватися, і таке інше", – пояснив Кім.

Він додав, що додавання ще однієї людини в стрій дає змогу встановити порядок, передбачений законом. Якщо буде достатньо людей, усі матимуть змогу відпочивати.

Джерело: 056.ua