Ворог запустив по Україні 25 “шахедів” та дві ракети: як протистояла ППО

У ніч на 1 грудня противник атакував ударними БпЛА типу «Shahed» з двох напрямків. Холоднокровно й цинічно запустив їх з миса Чауда – окупований Крим, Приморсько-Ахтарська – рф. Також окупанти завдали удару керованими авіаційними ракетами з повітряного простору окупованої Херсонщини.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Усього ворог застосував дві КАР Х-59 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131». Основний напрямок удару – південь та схід країни. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

В результаті бойової роботи знищено 18 ударних БпЛА, одну керовану авіаційну ракету Х-59. Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

"Під час повітряної тривоги в Кропивницькому районі працювала ППО. Попередньо – обійшлося без потерпілих та руйнувань", – написав голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

На Миколаївщині вночі силами та засобами протиповітряної оборони було знищено вісім ворожих БпЛА типу «Shahed-131/136». Внаслідок атаки БпЛА типу «Shahed-136/131» на агропідприємствах пошкоджено складську будівлю, ангар, сільськогосподарську техніку. Постраждалих немає.

Нагадаємо, ми писали: Ракетою загарбники поцілили по Дніпропетровщині: ситуація в регіоні станом на ранок

ТСН показав пропагандистський ролик про те, як віддаються наказ й запускають ракети по території України. Традиційно, жертви серед невинних мирних жителів російських вбивць не хвилюють.

На кадрах окупанти з серйозним виразом обличчя розповідають про те, що отримано сигнал для завдання ракетного удару – вбивства громадян України – в найкоротші терміни. Корабельним бойовим розрахункам наказано провести оцінку й аналіз обстановки у районі бойових дій.

"Ракетна атака, особовому складу – в укриття. Призначити старт 4 крилатих ракет. Зняти блокування режимів. 5, 4, 3, 2, 1…Корабель в точці пуску. Почати пусковий цикл…", – зазначається у ролику.

Особливу увагу цинічні росіяни загострили на тому, як військовий натискає на "червону кнопку". Цей кадр зняли крупним планом.

Джерело: 056.ua