Водохреще-2024 у Дніпрі та Новомосковську: чи будуть облаштовані місця для занурення у річку

У суботу, 6 січня, в Україні відзначатимуть Водохреще, яке до цього було 19 січня. Головним обрядом цього дня є водохресні купання. Але для власної безпеки варто утриматись від купання в необлаштованих для проведення обряду місцях.

Редакція сайту 056 розкаже, чи будуть в містах області офіційні місця для занурення

Через війну торік у Дніпрі та Кам'янському не було офіційних заходів до свята Водохреща. Таке рішення прийнято і цьогоріч, аби не створювати місця масового скупчення людей та не наражати містян на небезпеку.

«До початку повномасштабного вторгнення у нас були визначені офіційні місця для занурення. Це пляж на Монастирському острові, Мануйлівський і Придніпровський пляжі та кар’єр на Червоному камені. В цьому році, враховуючи складну безпекову ситуацію в країні і в місті, ми не будемо влаштовувати жодних офіційних заходів з цього приводу», – розповіла представниця департаменту парків та рекреації ДМР Катерина Гришина.

Вона зазначила, що відповідальність за можливі надзвичайні події при купанні у крижаній воді лежатиме виключно на порушниках.

Водночас у Дніпрі будуть організовані неофіційні заходи. Наприклад в Бартоломео 6 січня з 06:00 до 12:30 проводитименься занурення в річку. Для безпеки кожного гостя буде чергувати швидка та рятувальники. Також обладнають роздягальні та вбиральню.

Єдине офіційне місце для проведення обряду занурення у воду організовано в Новомосковську по вул. Паланочній – «Молодіжний острів».

Саме там комунальними службами буде облаштовано спеціальне місце для занурення, а водолазною службою обстежено акваторій водоймища. Для зручності пірнаючих будуть встановлені теплі намети для перевдягання. Також буде забезпечено чергування медиків, рятувальників та поліції.

Там 11:00 год священнослужителями буде проведено освячення води для всіх бажаючих. За інформацією представників релігійних громад Дніпра та Кам'янському, освячення води в проходитиме після звершення богослужінь на території релігійних громад.

Джерело: 056.ua