Внаслідок ракетної атаки пошкоджено електромережі Дніпропетровщини та Харківщини

Через ранкову ракетну атаку є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській та Харківській областях. Відновлювальні роботи розпочались одразу після закінчення повітряної тривоги.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на "Укренерго".

Після ранкового ракетного обстрілу є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській та Харківській областях. Споживання тримається на високому рівні, але дефіциту не прогнозується. В резерві – дві одиниці генеруючого обладнання.

Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.

Вчора добовий максимум споживання електроенергії був зафіксований вранці, близько 9:30. В цей час споживання було майже на 2% вищим, ніж у попередній робочий день – п’ятницю, 19 січня. Таке зростання було викликане морозною погодою, яка трималась з вихідних, та початком робочого тижня, коли споживання традиційно збільшується.

Сьогодні, станом на 09:10 споживання тримається на рівні вчорашнього дня – понеділка, 22 січня. Диспетчерський центр «Укренерго» не прогнозує виникнення дефіциту електроенергії в енергосистемі протягом дня. Але загальний рівень споживання залишається високим, що є характерним для зимового сезону. В цей час ощадливе споживання допомагає енергетикам забезпечувати стабільне енергоживлення країни.

"Споживайте електроенергію раціонально! Не вмикайте одночасно потужні електроприлади з 9:00 до 19:00 та вимикайте обігрівачі та кондиціонери, якщо температура в приміщенні вже комфортна", – зазначили в "Укренерго".

Джерело: 056.ua