Війська рф вдарили дронами по об’єктах енергетичної інфраструктури: де є пошкодження

Вночі проти суботи, 3 лютого, війська рф вдарили безпілотниками Shahed по об’єктах енергетичної інфраструктури. Влучання сталося у Дніпропетровській області.

Про це повідомили у пресслужбі НЕК "Укренерго", передає редакція сайту 056.

У пресслужбі НЕК "Укренерго" повідомили, що через обстріли та падіння уламків БпЛА постраждало обладнання підстанції НЕК "Укренерго" та дві високовольтні повітряні лінії. Були знеструмлені побутові та промислові споживачі в місті Кривий Ріг.

Зазначається, що фахівці "Укренерго" розпочали аварійно-відновлювальні одразу після закінчення повітряної тривоги. Наразі триває заживлення споживачів.

Як повідомлялося, вночі проти 3 лютого російські загарбники завдали удару по Дніпропетровщині. Сталося влучання безпілотників. Без світла в районі залишилося майже 15 тис. людей. Крім того, знеструмлено дві котельні Кривого Рогу, які забезпечують 43 тис. абонентів.

Очільник ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що у Кривому Розі енергетики запроваджують графіки аварійних відключень світла – за тим алгоритмом, що був торік під час блекаутів.

"Частина лікарень, вода, тепло (там, де це можливо) переходять на генератори. Будуть віялові перебої з електроенергією та зв'язком", – наголосив він.

За словами Вілкула, вже зараз у місті зупиняється швидкісний трамвай.

Очільник міста нагадав, що у Кривому Розі створено 213 "Пунктів незламності". Інтерактивна карта "Пунктів незламності".

Напередодні, 2 лютого, частина Кривого Рогу залишилася без світла і тепла також через "прильоти" БпЛА. Понад 50 тис. мешканців не мали електрики, а близько 45 тис. споживачів залишалися без опалення. Також було знеструмлено дві шахти.

Джерело: 056.ua