Відключення води та позови до суду: у Дніпрі розклеюють оголошення для злісних боржників

У Дніпрі представники комунального підприємства «Дніпроводоканал» розклеюють на під’їздах житлових будинків оголошення-попередженя щодо необхідності сплатити борги за послуги водопостачання та водовідведення. А також про можливість відключення абонентів через борги.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Зазначається, що у грудні 2023-го скасовано мораторій в постанові Кабінету Міністрів України № 206 від 05.03.2022 р. Відтепер злісних неплатників є змога обмежувати в наданні житлово-комунальних послуг, зокрема водопостачання та водовідведення.

«Представники абонслужби районів міста розклеюють на під’їздах будинків відповідні об’яви про те, що боржникам може нараховуватися пеня та можемо відключати воду. Паралельно юридичний відділ «Дніпроводоканалу» готує позови до суду. За його рішенням можуть блокуватися банківські рахунки, картки тощо. Аби вищезгаданого не сталося, просимо боржників розрахуватися.

Ми завжди йдемо назустріч. Можна укласти договір на реструктуризацію боргу. Тобто сплачувати поточні рахунки та борг рівними частинами. Для цього слід звернутися до абонентської служби «Дніпроводоканалу» у районі, де мешкаєте. На сьогодні абоненти завинили підприємству маже 845 млн грн, з них 718, 3 млн грн – населення», — розповів директор КП «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський.

За словами начальника абонентської служби Індустріального району КП «Дніпроводоканал» Олексія Норця, борг населення по району становить більше ніж 103 млн грн.

«Представники нашої абонслужби розвішують на під’їздах будинків оголошення, щоб люди знали, що розпочнуться відключення, якщо вони не сплатять борги. Також розноситимемо боржникам індивідуально по квартирах відповідні повідомлення. Передусім відключатимемо від послуги водопостачання та водовідведення тих, хто має найбільшу заборгованість. Наприклад, у цьому гуртожитку по вул. Осінній, 15 борг мешканців становить понад 1 млн грн. Хто не може одразу сплати заборгованість цілком, може оформити реструктуризацію», — сказав Норець.

Адреси і телефони абонентських служб у всіх районах міста КП «Дніпроводоканал» можна знайти на офіційному сайті.

Джерело: 056.ua