В Україні прогнозують ожеледицю: якою буде погода в Дніпрі 30 листопада

У четвер, 30 листопада, в Україні майже припиняться опади. Лише місцями сніжитиме. На дорогах багатьох областей буде ожеледиця.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

В Україні буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Втім, уночі в північно-східних областях буде невеликий сніг, а вдень на Закарпатті та Прикарпатті – помірний мокрий сніг. На заході, півночі, в центрі країни, а також у Харківській області – ожеледиця. В Карпатах місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Температура повітря вночі становитиме 3-8° морозу. Холодніше буде в західних областях – 6-11° морозу. Тим часом у південно-східній частині країни стовпчики термометрів покажуть близько 0°.

Вдень в Україні температура повітря буде від 3° морозу до 2° тепла. На півдні країни синоптики прогнозують 1-6° тепла.

Погода в Дніпрі

Ранок у Дніпрі буде безхмарним, та майже весь день небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з'являться перші хмари. Без опадів.

Вірогідність опадів 2%, 0.0 мм. Вологість 57 – 80%

Температура повітря: від 1 морозу до 3 тепла. Вітер західний, швидкість 3.9 м/с. Тиск 744 – 750 мм рт.ст.

Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні

30 листопада у західних, північних, більшості центральних та Харківської областей на дорогах ожеледиця. І рівень небезпечності, жовтий.

До України наближається вже третій за останній час південний циклон.

За прогнозами, вплив нового циклону українці відчують вже 1-2 грудня.

"Все розпочнеться за класикою: падіння атмосферного тиску, посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с, підвищення температури повітря, мокрий сніг та дощ", – попередив директор Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Згідно з картами синоптичного радара ventusky, осадки розпочнуться на північному сході та центрі й поступово пересунуться на захід країни.

Джерело: 056.ua