В Україні прогнозують до +26° та червоний рівень небезпеки: якою буде погода у Дніпрі 10 квітня

Середа, 10 квітня, погода в Україні буде теплою та навіть літньою. Місцями повітря прогріється до 26° тепла.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Невелика хмарність. Без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі 7-12°; вдень 21-26°, в Карпатах, Криму та на узбережжі морів 17-22°.

10-12 квітня у східних, центральних, південних, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Тернопільській та більшості північних областей надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах, при наявності джерел займання (відкритого вогню).

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 10 квітня

Малохмарно. Без опадів. Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Температура по області вночі 6-11°, вдень 22-27°; по місту вночі 9-11°, вдень 23-25°.

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 10-12 квітня на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

Дощі повертаються до України: де та коли буде мокро

На цьому тижні в Україні очікується переважно суха, тепла та доволі сонячна погода. До вихідних, за даними Укргідрометцентру, опадів не очікується, але вже у суботу задощить. Опади до нас принесуть атмосферні фронти з північного заходу. За прогнозом, вже у другій половині дня 13 квітня в Україні розпочнуться дощі.

"А в неділю вже практично у більшості областей можуть бути невеликі дощі", – розказала синоптик Наталія Птуха.

За її словами, така ж погода збережеться і на початку наступного тижня. Такі атмосферні фронти надходитимуть частіше, дощі продовжаться та навіть можливе певне зниження температури.

Джерело: 056.ua