В Україні оголосили перший рівень небезпеки: що прогнозують в Дніпрі 15 грудня

У п'ятницю, 15 грудня, в Україні буде дощ та мокрий сніг. Температура впродовж доби від 3° морозу до 2° тепла. Також прогнозуються пориви вітру.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Укргідрометцентр".

На більшій частині території буде хмарно. Вночі у північно-східних областях помірний сніг, у південних та південно-східних областях дощ та мокрий сніг, вдень на Прикарпатті, в Карпатах та східних областях невеликий мокрий сніг, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу; на решті території без істотних опадів.

На дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

Температура в більшості областей вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла, у південній частині 2-7° тепла.

Попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні

14 грудня вночі в Карпатах та на Закарпатті, вдень у Чернігівській, Полтавській, Сумській та Харківській областях значні опади; у південних, центральних та північно-східних областях пориви вітру 15-20 м/с. I рівень небезпечності, жовтий.

Погода в Дніпрі

У Дніпрі сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Вночі очікується сильний дощ зі снігом, якому вранці на зміну прийде дрібний сніг. У другій половині дня опадів не передбачається.

Вірогідність опадів 47%, 5.4 мм. Вологість 76 – 98%

Вітер північно-західний, швидкість 15 м/с. Тиск 743 – 753 мм рт.ст.

Негода змусила багатьох змінити свої плани, вона й надалі продовжить нас дивувати

Через територію України проходить циклон, він переміщується з західних областей у північно-східному напрямку.

"Сказати, що це прямо дуже сильні снігопади, в порівнянні з тим, другого рівня принаймні немає. У нас тільки перший рівень. Значні опади переважно по північно-східних областях — Чернігівщина, Сумщина, Полтавщина, Харківщина. Там сьогодні будуть більш інтенсивні опади, ще вони трошки зачеплять Черкаську область. В решті областей сніг пройшов, але все це було в межах помірного снігу, зимові стандартні процеси. Звичайно, певного дискомфорту сьогодні можуть додавати пориви впродовж дня по деяких центральних, південних і північно-східних областях. Але надалі цей циклон уже відходитиме в північно-східному напрямку. і опади, які навіть по Київщині починалися, вночі це був мокрий сніг; надалі вони вже перейшли більше в рідку, змішану фазу, і більшість уже йде дощем", – розповіла синоптик Наталія Птуха.

Сьогодні по більшості території України, навіть зараз поточна погода, в багатьох регіонах температура додатна, тобто трошки вище нуля. По півдню країни, наприклад, в Одесі зараз близько 10 градусів, і по центральних областях також +5 — +7 градусів, десь у цих межах. Дещо нижче на лівобережжі, як я вже зазначила, це північний схід (Чернігівщина, Сумщина, Харківщина, Полтавщина, частково Дніпропетровщина). Там температура ще нижча нуля і опади там ідуть у вигляді снігу.

Циклон — це завжди поєднання теплої та холодної повітряної маси. Бачимо, що зараз у нас на півдні тепла повітряна маса, на півночі – холодна. Відповідно, фронт так і пролягає через територію України в цьому циклоні, і спричиняє такі опади практично по всіх областях за рахунок взаємодії цих двох повітряних мас. Але знову ж таки, надалі він буде відходити і завтра по лівобережжю вночі ще можуть бути ці опади в вигляді мокрого снігу та дощу, а потім уже переважно буде погода без опадів.

"По більшості території України, переважно це центральні та південні області, без істотних опадів. Трошки ще залишиться завтра вдень на Прикарпатті і в Карпатах, а вже післязавтра і надалі це може бути по західних, по північних областях. Але це вже буде новий процес, просто фронт із північного заходу буде заходити", – підсумувала вона.

Джерело: 056.ua