В Україні очікується справжня весна: прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

Після теплого лютого, який і обіцяли синоптики, в Україну прийшла календарна весна. Синоптикиня Наталя Діденко в своєму Telegram-каналі розповіла, якою буде погода в Україні у перші вихідні березня, передає редакція сайту 056.

За її прогнозом, завтра, 2 березня в Україні буде без опадів, лише в Карпатах місцями невеликий дощ. Протягом дня +7+12, на заході +12+16 градусів.

3 березня буде трохи прохолодніше. Вдень очікується +4+9, на заході до +7+13 градусів. Дощі ймовірні у західних областях, на решті території України в неділю – без опадів.

Вітер в Україні вихідними буде із південного сходу, в східних областях можливі сильні пориви до 15-20 метрів за секунду.

У Києві в суботу та неділю переважатиме суха погода. У суботу, 2 березня, у столиці очікується вдень близько +9 градусів, а ось у неділю похолоднішає до +5, +6 градусів.

Прогноз погоди на вихідні у Дніпрі

2 березня весь день у Дніпрі буде хмарним. Без опадів.

Народний прогноз погоди: У давнину вірили, що дивитись ввечері на небо у цей день не варто: побачена зірка, що падає, може означати важку хворобу. Перший раз у році можна побачити купчасті хмари; сіра ворона, відчуваючи прихід тепла, починає будувати гніздо. Люди живуть очікуванням тепла, але зима ще нагадує про себе раптовими морозами. "Яка погода у цей день, такому і літу бути".

3 березня весь день у Дніпрі буде хмарним. Без опадів.

Народний прогноз погоди: У минулі часи говорили: "Розпушилась верба, зимі немає ходу до селянського двору". У цей день вшановували пташку-вівсянку: "вісницею швидкого тепла славилась вона", тому селянки пекли вівсянички (пиріжки з вівсяної муки). Наші пращури намагались побачити якомога більше вказівок на швидкий прихід тепла, очікуючи весни й відродження природи.

Джерело: 056.ua