В Дніпрі з пожежі в квартирі врятували господарів, а в Кривому Розі з балкону зняли чоловіка, що звисав головою вниз: надзвичайні ситуації за вихідні

На цих вихідних рятувальники Дніпропетровщини не вдалось відпочивати. І вдень, і вночі, вони вирушали на виклики – ліквідували наслідки надзвичайних ситуацій. Переважно траплялися пожежі.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

В Дніпрі внаслідок пожежі постраждало дві людини

В ніч на 18 грудня до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Севастопольська Соборного району міста Дніпро.

По прибуттю до місця вогнеборці встановили, що пожежа виникла у квартирі, яка розташована на дев’ятому поверсі десятиповерхового житлового будинку. Горіли меблі, речі домашнього вжитку та внутрішнє оздоблення стін та стелі на площі 20 кв. м.

На пожежі постраждало 2 людини: чоловік, 2001 року народження та жінка, 2003 року народження. Госпіталізовані працівниками екстреної медичної допомоги до лікарні з попереднім діагнозом – отруєння продуктами горіння.

Пожежу ліквідовано о 00:57. До місця події було залучено 14 рятувальників та 4 одиниці техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

В Павлограді рятувальники ліквідували пожежу в приватному житловому будинку

У неділю, 17 грудня о 15:31 на лінію «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Конжукова Доментія міста Павлоград.

По прибуттю до місця події вогнеборці встановили, що займання виникло всередині одноповерхового житлового будинку. Горіли речі домашнього вжитку на площі 5 кв. м.

Внаслідок пожежі постраждав чоловік, 1988 року народження, отримав опіки. Постраждалий від госпіталізації відмовився.

Пожежу ліквідовано о 15:49. До гасіння займання залучено 12 рятувальників та 3 одиниці техніки

В Кривому Розі рятувальники спустили з балкону чоловіка

17 грудня о 13:04 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Мусоргського Покровського району міста Кривий Ріг чоловік звисає з балкону та потребує допомоги.

По прибуттю до місця виклику надзвичайники встановили, що з балкону житлового будинку між третім та другим поверхом звисає чоловік головою вниз.

Співробітники Служби порятунку спільно з працівниками Національної поліції за допомогою висувної драбини спустили чоловіка, 1975 року народження, на землю.

До надання допомоги залучено 4 рятувальника та 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

В Кривому Розі надзвичайники ліквідували пожежу в гаражі

16 грудня об 11:11 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання гаража на вулиці Балхаській Центрально-Міського району міста Кривий Ріг.

По прибуттю до місця події рятувальники встановили, що всередині гаража горить старе домашнє майно на площі 10 кв.м.

Пожежу ліквідовано об 11:51. Внаслідок події загиблих та травмованих немає.

До ліквідації займання залучено 5 рятувальників та 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки.

Джерело: 056.ua