Українка приїхала із Британії до Дніпра, щоб вилікувати зуб: скільки вона зекономила

Наталя Нехреба, рятуючись від війни, разом із донькою опинилася у Великій Британії. Але їй довелось повернутись в рідне Дніпро через зубний біль. Подолати майже 3 тис. км їй було простіше та дешевше, ніж піти до европейського стоматолога.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Daily Mail.

36-річна українка Наталя не змогла отримати доступ до стоматологічної допомоги Національної служби охорони здоров’я Великої Британії або оплатити приватне лікування. У Вілтширі, де вона живе, за термінове лікування кореневих каналів їй запропонували 800 фунтів стерлінгів (майже 40 тис. грн).

Для місцевих англійців записатися до державного стоматолога простіше. До того ж вони можуть за тиждень заробити на приватного.

Щоб викрутитися, українка разом із трирічною донькою відправилась на батьківщину. Вона вилетіла з Брістоля до Познані в Польщі за квитком бюджетного авіаперевізника туди й назад за 30 фунтів. Потім сіла на автобус із Познані до Львова, на що витратила 30 фунтів в один бік. Ще в 7 фунтів обійшлася 13-годинна поїздка поїздом до Дніпра.

"Це було жахливо. Я приймала парацетамол та ібупрофен, але біль не зникав", – каже Наталя.

У підсумку вона заплатила близько 150 фунтів стерлінгів за процедуру лікування кореневих каналів і встановлення імплантату у свого звичайного стоматолога в Дніпрі. Тобто Наталя витратила 254 фунти стерлінгів, включно з дорогою, заощадивши 556 фунтів стерлінгів на вартості приватного лікування, якби вона залишилася у Великій Британії. А це близько 27 тис. грн.

"Якщо в мене виникне нова проблема із зубом, я полечу в Україну, щоб знову його вилікувати", – зізналася дніпрянка.

Джерело: 056.ua