У Дніпрі помітили «промінь викрадення НЛО»: що означає це таємниче явище

Сегодня на закате в Днепре зафиксировали световой столб, который часто воспринимают как луч похищения НЛО. Це рідкісне природне явище утворюють промені, які вриваються в атмосферу Землі.

Про це повідомляє сайт 056.

Світлові стовпи — це різновид гало. Ці вертикальні смуги світла можна побачити під час заходу чи сходу сонця.

Найчастіше з 'являються подібні оптичні ефекти в холодну пору року. Це обумовлено тим, що для виникнення стовпа в атмосфері Землі повинні утворитися кристали льоду, а сонце – перебувати досить низько. При знижених температурах повітря в атмосфері утворюється безліч шестигранних крижаних кристаликів, здатних відображати промені світла.

Сонячні або місячні промені, вриваючись в атмосферу зі швидкістю понад 300 тис. км на секунду, стикаються зі зваженими в повітрі крижаними кристалами. Саме ця обставина основоположна для появи гала. Гра світла з цими крижинами дозволяє спостерігати за приголомшливим феноменом, що утворюється на висоті близько 8 км.

У мороз кристали льоду утворюються значно нижче, і завдяки цьому світлові стовпи мають дуже чіткі контури і зорово сприймаються краще.

Значення світлових стовпів в народі

Цікаве явище в природі, яке спостерігається досить часто, – виникнення світлових стовпів, що ніби з 'єднують небо і землю. Їх появу багато народів приймали за різні передвістя – як добрі, так і зловісні.

Хтось оголошував їх проявом божественної прихильності, а хтось – загрозою найсильніших руйнувань, мору і голоду.

В літописах подібним небесним явищам приписувалося містичне значення. Як правило, це вважалося поганою ознакою, особливо якщо гало набувало хрестоподібної форми, яка трактувалася як хрест чи меч. У деяких культурах вважається, що поява світлового стовпа означає, що душа людини, яка померла, пішла на небеса. В індійській культурі світловий стовп вважається символом перемоги та духовного просвітлення, а в китайській асоціюється з богом мудрості та удачі. У Японії світловий стовп сприймається як символ рівноваги та гармонії у світі.

За народними прикметами, якщо світловий стовп був помічений під час заходу сонця, то незабаром очікується погіршення погоди. Якщо світловий стовп з'явився під час сходу сонця, то погода має покращитись.

Джерело: 056.ua