Тимошенко змушує владу знизити тарифи

За вимогою Адміністрації Президента Уряд збільшив вартість газу для людей на 23,5%. Паралельно, з цим рішенням, у бюджеті наступного року передбачено, що кожна п’ята родина втратить субсидію на комунальні послуги. Фактично, влада вивела за межу виживання щонайменше 5 мільйонів родин по всій країні. А це найбільш незахищені верстви населення: інваліди, пенсіонери, переселенці, родини трудових мігрантів тощо.

 

На погоджувальній раді голів фракцій, що відбулась 5 листопада, Юлія Тимошенко заявила чітку та правильну позицію, направлену на захист людей. Лідерка Батьківщини вимагає терміново поставити на голосування постанову про скасування урядового рішення про підвищення цін на газ та ухвалення мораторію на підвищення тарифів.

 

«Ми наполягаємо, щоб після питання про створення ТСК щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк одразу була проголосована постанова про негайне скасування ціни на газ і запровадження мораторію на підвищення ціни на газ українського видобутку», – зазначила  Юлія Тимошенко.

 

За розрахунками лідерки Батьківщини, справедлива ціна на газ з урахуванням усього не може становити більше 90 доларів (2500 грн) за 1 тис м2 газу. Сьогодні ж влада встановила ціну на газ у розмірі 300 доларів (8499 грн) за 1 тис м2. Така вартість не тільки є несправедливою та злочинною, що витягує останнє з кишень українців, але і правила встановлення ціни не є ринковими. В усіх цивілізованих країнах саме ринок визначає вартість газу, а в Україні тариф призначається урядовою постановою. Формування цього тарифу залишається невідомим для всіх, окрім Кабміну та Адміністрації Президента.

 

Новий економічний курс, що пропонує Юлія Тимошенко, передбачає впровадження ринкового ціноутворення на газ та ліквідацію монопольних функцій НАК «Нафтогазу», який тільки дозволяє Президенту обдирати людей. Ліквідація монополіста та впровадження ринку газу дозволить зменшити тарифи для населення щонайменше втричі.

 

На тлі послідовної політики зубожіння людей, що проводить діюча влади, тільки особисто Петро Порошенко збільшив свої статки у 8 разів. Ви теж стали багатшими у 8 разів за останній рік? Чи це справедливо?

 

Влада поставила громадян перед вибором: купувати харчі і ліки, чи набивати кишені можновладців оплатою комунальних. При цьому відвертому обкраданні людей, влада ще бере кредити, замість наповнення бюджету шляхом ліквідації можливостей виводити гроші в офшори.

 

Це дембельський акорд влади, котра розуміє, що панувати залишилось недовго. Але, пригадаймо слова Юлії Тимошенко під час форуму Нова стратегія миру та безпеки. Лідерка Батьківщини пообіцяла протестувати свою антикорупційну політику на Петрові Порошенко. Зала вибухнула оваціями після цих її слів.

 

Послідовна політика Юлії Тимошенко по захисту людей дозволить відновити в Україні порядок та справедливість. Саме тому люди все більше підтримують Тимошенко та Батьківщину.

 

Сергій Биков, Голова аналітичного центру ІНПОЛІТ