“Схоже, що Дніпро стає прифронтовим містом”: чи планують перевозити СК “Дніпро-1”

В ніч на 2 квітня в результаті атаки росіян було пошкоджено тренувальну базу СК "Дніпро-1". Також в області стало більше повітряних тривог. У зв'язку з цим виникло питання щодо проведення на Дніпро-Арені центральних матчів УПЛ: з "Кривбасом", "Шахтарем" та "Динамо".

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ua-football.

Почесний президент СК "Дніпро-1" Юрій Береза прокоментував ракетний удар по тренувальній базі клубу.

“Ми воюємо з рукожопими дебілами і вони, цілячись по об’єктах інфраструктури, можуть потрапити куди завгодно. Приліт по базі – це приклад. Ці люди не відповідають за свої дії і роблять все через жопу.

Все це – майно держави та орендоване нашим клубом. За великим рахунком, за справедливістю – держава має забезпечити захист свого майна. А ми зі свого боку зробимо певні кроки щодо захисту дітей, жіночої команди, особового складу. І це буде обговорено найближчим часом, щоб захистити футболістів та персонал”, – висловився Береза.

Чи будуть перевозити СК "Дніпро-1" та переносити матчі

Найближча домашня гра – 9 квітня – із "Зорею" запланована у Дніпрі. В управлінні спортклубу розповіли, чи розглядається питання проведення цього матчу в іншому місті.

"На "Дніпро-Арені" нам залишилося провести чотири ігри, з яких три вкрай складні: "Динамо", "Кривбас", "Шахтар". Перевозити на чотири гри команду в інше місто недоцільно – я так вважаю. Можливо, якусь гру ми перенесемо, але на сьогодні такого рішення ми не маємо", – розповів комерційний директор "Дніпра-1" В'ячеслав Фрідман

Він зазначив, що коли збереться команда, то проконсультуються : з тренерами, гравцями. Тоді і буде прийнято остаточне рішення. Планується, що на заміській базі у Наддніпрянську футболісти зберуться сьогодні, 4 квітня.

"Щодо міста, то Дніпро живе своїм життям. Ніхто нікуди не виїжджає. Працюють театри, кінотеатри, ресторани. Проте в останній місяць повітряних тривог побільшало – вони постійні. Раніше такого не було. Схоже, що Дніпро стає прифронтовим містом, – сказав Фрідман.

Зазначимо, що 2 квітня дирекція УПЛ затвердила дати і час початку матчів 26-го туру Прем’єр-ліги сезону 2023/24. Поєдинок СК "Дніпро-1" – "Динамо" відбудеться у суботу, 27 квітня.

Джерело: 056.ua