Стосується і жінок: Безугла запропонувала відправити усіх волонтерів на фронт

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла своєрідно привітала українців з Міжнародним днем волонтера. На відміну від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який подякував їм за відвагу і самопожертву, вона закликала мобілізуватися.

Про це Безугла написала в Facebook, повідомляє сайт 056.

Маряна звернула увагу на українських військових, які перебувають на передовій. За її словами, усі солдати хочуть, щоб їх могли замінити, дали відпочити від служби та була можливість посилити підрозділ. Замінити їх вона запропонувала не депутатам, а волонтерам.

Вона звернулася до українців із закликом вступати до лав ЗСУ, зазначивши, що найкращим волонтерством наступного року стане служба на фронті.

"Шановні мобілізовані військовослужбовці, ви ж хочете, щоб до вас у підрозділ прийшли нові? Щоб вас посилили? Дали відпочити?

А якщо кажуть, та я ж доначу / я волонтер, я тримаю фронт тут? Тому і написала: краще волонтерство 2024 — прийти в ЗСУ. Це стосується і жінок.

P.S. Була мобілізована в 2015 і пройшла службу, так що це вже можна не запитувати", – написала депутатка.

Про вираз "Надійний тил – запорука нашої Перемоги" нардепка, мабуть, не чула Тим паче волонтерів і так мобілізують, у них не має броні. Тому не дивоно, що українці її захейтили в коментарях: "Таке враження, що і в плєн потрапляли, і над Вами проводили досліди, одне незрозуміло, чого відпустили?", "Коли ви працюєте Мар'яна? За що ми вам слугам народу платимо зарплатню? Крім недолугих постів в фб і ваших особистих фото я нічого не бачу", "Мар'яно, це як кисле з довгим змішати. Є ціла купа ухилянтів, утирків що купили справки, невмотивованих чоловікообразних, та безліч всякого лайна у суспільстві тож їм мабуть у першу чергу потрібно займатися, а ви наїєджаїте на людей що часто ефективніші за державу", "Тільки разом з Вами " шановна"!!!! Ви закінчили мед.університет, чому ж Ви не на війні???? А під депутатською недоторканістю!!!! Не позорьтесь "шановна"!!!!", "А кому жінки мають лишити дітей? Чи ви вже підготували для цього відповідний законопроект?", "Після всіх можновладців, депутатів, чиновників – поступаємося місцем", "А ще є діячі культурного фронту… Чи вони снайперів бояться?", "Маряно, можете знову призватися, закон це не забороняє. А то те, що ви вже служили, звучить як виправдовування", "Мар'яна Безугла, а чому Ви не пишете про необхідність забезпечити фронт дронами, пікапами, медикаментами і снарядами з держбюджету? Чому не добиваєтеся змін у цьому напрямку? Срачі легше розводити", "По-перше, при чому 2015 рік до 2023?! Багато хлопців, що воюють зараз, служили і в 2015 році. Ви як медик (яких на фронті не вистачає) могли б показати приклад суспільству і мобілізуватись власним прикладом. З огляду на Вашу останню діяльність Ви не маєте ніякого морального права взагалі когось кудись закликати", "Гаразд ми всі підемо на передову, тоді покажіть нам список тих чесних, світлих людей, які мають залишитися в державі, щоб нас забезпечити" тощо.

У відповіді на критику, Безугла залишила тему про волонтерів. Вона закликала до змін, які допоможуть перемогти рф.

"Часи страшні, але обставини переборні. Буде багато ідей, фактів і прямої демократії – прямого зв’язку.

Але закидувати, що пара чиновників виправлять ситуацію і т.д. Ні! Тільки тридцять мільйонів виправлять!

І ще важко попереднім політичним кланам повірити в суб'єктність колеги. Ну що ж. Не маю меж, тільки можливості моєї жаги до перемоги. І правду", – відповіла Безугла на критику в останній публікації.

Джерело: 056.ua