Справа бізнесмена з Дніпра Коломойського: суд продовжив термін перебування під вартою та змінив розмір застави

Вчора, 27 лютого, Шевченківський районний суд Києва ще на два місяці подовжив термін тримання під вартою бізнесмена з Дніпра Ігоря Коломойського. Також зменшено суму застави до 2,4 млрд грн.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ТСН.ua.

Адвокати кажуть, що Коломойський не вноситиме. Також вони просили про негайне медичне обстеження для бізнесмена.

“Продовжили тримання під вартою на два місяці до 25 квітня. Заставу зменшили до 2,4 мільярдів гривень. Ігор Валерійович не вноситиме заставу. Також суд виніс окреме рішення. Зазначив, щоб прокурор провів належне медичне обстеження. Поклав цей обов'язок на прокурора. Негайно”, — сказав адвокат Олександр Лисак.

Адвокати переконували суд у невинуватості свого підзахисного і наводили як документальні підтвердження своїм словам, так і новими свідченнями функціонерів "ПриватБанку" та чиновників Нацбанку. Цього разу вони навели у суді протоколи повторного допиту свідків обвинувачення, але з’ясувалось, що вони змінились.

"Протокол допиту долучений. Ви називаєте ці угоди "фіктивними". Що ви вкладаєте в поняття "фіктивне"? Ну, що угода без наявності готівки. Чи вірно я розумію, що угода немає готівки, а є безготівковий розрахунок – реально вона є фіктивною? Мабуть, я не є обізнаним у філології, так я, мабуть, побачив, що саме це слово у вас викликало дуже багато запитань. Тому, мабуть, я не те слово підібрав під визначення цих транзакцій. Але якщо ця угода про продаж готівки, допоможіть мені підібрати…", – наголосив під час засідання адвокат бізнесмена Олег Пушкар.

Зазначимо, що Коломойського підозрюють у заволодінні 5,8 млрд грн в 2013-2014 за допомогою співробітників "ПриватБанку", засновником та акціонером якого він був. Сам бізнесмен ці звинувачення відкидає і називає їх абсурдними. За його словами, версія слідства є принципово неможливою.

Джерело: 056.ua