Сніданок для лінивих: рецепти гарячих бутербродів та трубочок у лаваші

Розбавимо приготування гарячих бутербродів нестандартним, але простим рецептом. Їх треба жарити на сковорідці, а замість хіба використовувати лаваш.

Про це повідомляє сайт 056.

Інгредієнти для приготування гарячих бутербродів на сковороді: Лаваш — 4 шт. круглих, яйце — 3 шт., ковбаса/сосиски/шинка — 100 г; сир — 120 г; помідор — 1 шт.; вершкове масло — 10 г; сіль та перець до свого смаку. Начинку можна змінювати за власним бажанням: додати печериці, кукурудзу, зелень, соуси.

Спосіб приготування: Змастіть сковороду з товстим дном вершковим маслом. Солимо і перчимо яйця до смаку, перемішайте та вилийте половину яєць на сковороду. Викладіть перший лаваш, зверху ковбасу та натертий сир, потім знову лаваш, помідор та сир. Наступний лаваш, ковбаса, сир та зверху накрити четвертим лавашем. Яйце, що залишилося, розподіліть зверху по лавашу, накрийте кришкою і поставте на плиту на слабкий вогонь. Через п'ять хвилин переверніть і накрийте знову кришкою, смажте ще кілька хвилин.

Також можете приготувати трубочки з лаваша з начинкою із сиру та яєць. Лаваш формуємо у вигляді довгих трубочок із начинкою всередині, смажимо їх на сковороді. Для цього ідеально підійде сковорода-гриль, яка потребує невеликої кількості олії для смаження. За рахунок цього, трубочки виходять менш маслянистими. Трубочки виходять хрусткими зверху, м'якими та соковитими всередині.

1. Яйця заздалегідь відваріть круто. Час варіння становить 8-10 хвилин із моменту кипіння води. Яйця охолодіть, очистіть, натріть на тертці з великими отворами.

2. Сир твердих сортів також подрібніть на тертці, додайте яйця. Свіжу зелень промийте, наріжте максимально дрібно, закиньте до сиру і яйєць.

3. Додайте вказану кількість сметани, присипте сіллю, меленим перцем, ретельно перемішайте.

4. Лаваш наріжте широкими смужками однакового розміру. Смужку змастіть яєчно-сирною сумішшю, залишаючи край лаваша без начинки. Край трохи змастити сметаною, щоб трубочки не розклеювалися.

5. Поверніть лаваш у щільний рулет, починаючи з краю, змащеного начинкою.

7. Сковороду прогрійте до піку, поверхню злегка змастіть олією, покладіть заготовки. Смажіть трубочки на середньому вогні з двох боків. Поверхня трубочок має підрум'янитися, а сир усередині повністю розплавитися.

Джерело: 056.ua